Why invest in payment terminals? The customer already has the payment device in his pocket

What thing do you always carry with you? Exactly, your mobile phone. And with this you can now also pay in shops or restaurants. Forget about the payment terminal, switch to user-friendly in-store payments via mobile and save more money.

Hoge kosten pinterminals

Zoals je weet, moeten betaalautomaten aan strenge eisen voldoen voordat je die kan gebruiken voor pintransacties. Aan PIN-terminals zijn bovendien hoge kosten verbonden in de aanschaf en -niet te vergeten- de kosten voor onderhoud. Bovendien wordt regelmatig een investering vereist in vernieuwde software, zoals nu het geval is met de overstap naar contactloos betalen vóór 1 januari 2020.

Met komst van de nieuwe eisen voor PIN-terminals zullen je huidige terminals en handhelds in 2020 niet meer voldoen. Dat betekent investeren in nieuwe PIN-terminals. En dan hebben we het nog niet over de maintenance fee en kosten per transactie. Dat moet voordeliger kunnen. Klopt! Met mobiel.

Ontdek hier de laatste innovaties in mobiele betalingen in horeca en retail >

Lagere kosten, hoger betaalgemak: QR betalingen

Naast pinpassen bieden mobiele telefoons namelijk ook de mogelijkheid om in winkels of horeca te betalen. Om betaald te worden via mobiel heb je geen aparte hardware nodig. Door het scannen van een QR-code met de mobiele telefoon kan veilig en snel mobiel worden betaald. Je ziet direct of de betaling is gelukt en het beidt de mogelijk om een persoonlijke boodschap of bedankje achterlaten op de telefoon van de betaler. De toepassingen zijn eindeloos. QR-codes zijn voor veel bedrijven de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke methode. En maak je gebruik van een kassasysteem, dan kun je deze vragen wat al de mogelijkheden zijn van QR betalen.

Hoe werkt betalen via QR?

Betalen via een QR-code is gemakkelijk en veilig met gebruik van de mobiele telefoon. Je kunt de QR-code inzetten op elke gewenste situatie. Op de mobiele telefoon van de verkoper, bezorger, ober, etc. kan een QR-code worden aangemaakt. Laat deze zien op de telefoon of print deze bijvoorbeeld op de bon van het diner. Of druk een QR-code op een flyer als je QR inzet voor donaties. De consument scant deze QR-code met zijn mobiele telefoon en gaat direct naar de beveiligde omgeving van zijn bankapp. Bankrekeningnummer, het te betalen bedrag en de omschrijving worden bij de QR-code automatisch meegegeven. Meer dan de betaling bevestigen in de bankapp hoeft de consument niet te doen. Tenzij hij fooi wil geven, dan kan hij het bedrag gewoon naar boven bijstellen.

Bespaar kosten met QR-betalingen

Stel, je hebt een winkel met 2 vaste PIN-terminals en 500 transacties per maand. Als we dan kijken naar de kosten (set-up-, aanschaf-, abonnement- en transactiekosten), zou je door het vervangen van 1 terminal al direct een besparing van € 650,- realiseren in het eerste jaar. Bij het vervangen van meerdere terminals tegelijk dan zal de kostenbesparing alleen maar verder toenemen.

Wil je weten wat een overstap naar QR oplevert voor jouw winkel of horecapunt? Neem dan contact op met onze specialist voor een vrijblijvende berekening op maat.

  • Direct betalen zonder pinpas en pinterminal
  • Veilig betalen via de vertrouwde bankapp
  • Betalen met het device dat de consument altijd op zak heeft
  • Bespaar direct kosten in de vervanging van dure pinterminals

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mobiel voor jouw zaak? Neem dan een kijkje op onze pagina voor betaalmethoden en betaalinnovaties, of neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.